Gouden schep voor gemeente Halderberge

Onlangs won NBS-partner Gemeente Halderberge het NK Tegelwippen in de categorie kleine gemeenten. Met bijna 130.000 tegels wipte ze de meeste tegels per inwoner. Daarvoor nam ze onlangs de Gouden Schep in ontvangst. Dit jaar deden veel meer gemeenten mee en wipten dus samen meer tegels.

Medewerkers gemeente Halderberge met gouden schep en champagne bij het gemeentehuis
Beeld: ©NK Tegelwippen
Wethouder Thomas Melisse en collega's zijn blij met winst NK Tegelwippen

Halderberge gaat door

In Halderberge werden per 1000 inwoners ruim 4250 tegels gewipt! Wethouder Thomas Melisse is supertrots op de winst en bedankt alle inwoners voor hun bijdrage. Ook vertelt hij dat de gemeente doorgaat met tegels wippen en andere klimaatmaatregelen. Melisse: ‘We willen dat alle buitenruimte in de toekomst zo is ingericht, dat er een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving ontstaat’. 

Overige prijswinnaars

Ook gemeenten Arnhem en Vlaardingen wonnen een Gouden Schep in de categorieën grote en middelgrote gemeenten. Gemeente Arnhem viel zelfs 2 keer in de prijzen. Ze won ook de Gouden Tegel voor de meest gewipte tegels in totaal, zo’n 460.000.

Bekijk de korte video’s van de uitreiking op de website van NK Tegelwippen

Meer gemeenten wipten meer tegels

Aan de vierde editie van het NK Tegelwippen deden meer gemeenten mee. Maar liefst 173 gemeenten wipten 4,5 miljoen tegels! Vorig jaar werden ruim 2,8 miljoen tegels gewipt door 135 gemeenten.

Aanmelding 2024

De aanmelding voor 2024 staat alweer open. Wil je dat jouw gemeente ook meestrijdt van maart tot en met oktober 2024? En ben je beleidsmaker? Meld je gemeente dan snel aan op de website van NK Tegelwippen. Alle inwoners kunnen dan daarop hun gewipte tegels doorgeven.

Voor dit bericht gebruikten we de informatie op de website NK Tegelwippen en de website Halderberge.nieuws.nl.