Waarom is de wilde bij nou zo belangrijk? Ontdek het tijdens de Wilde bijen expeditie!

Leren wordt pas echt leuk als je op avontuur gaat, vindt partner Bee Foundation. Dit laat ze zien met de Wilde bijen expeditie. Tijdens deze interactieve beleef-route leren deelnemers meer over wilde bijen en biodiversiteit. En er is voor iedereen wat te leren. Wil je ook zo’n expeditie op locatie of op een andere manier meedoen? Bee Foundation vertelt graag over de mogelijkheden.

Sonne Copijn verkleed als hommelkoningin samen met een groep kinderen bij de Wilde bijen expeditie
Beeld: ©Bee Foundation
Hommelkoningin Sonne Copijn bij de Wilde bijen expeditie op de Floriade

Mysterie van de wilde bijen

Bee Foundation wil met de Wilde bijen expeditie het mysterie van de wilde bij oplossen. Waarom is die bij nu zo belangrijk voor de biodiversiteit en voor ons? In de route staan de natuurlijke omgeving, wilde bijen en voedsel centraal. 

Actief ontdekken, denken en meedoen

Tijdens de expeditie begeleidt de hommelkoningin de deelnemers. Deelnemers komen langs 6 beleefkisten en daar is van alles te ontdekken en te doen. Maar ook genoeg om over na te denken. Deelnemers leren meer over:

  • wilde bijen en biodiversiteit
  • hun belang voor bestuiving
  • hun bijdrage aan ons voedsel
  • wat ze nodig hebben om te leven
  • hoe wij daaraan kunnen bijdragen

Alle informatie vind je in mooie video’s en beelden en in teksten en opdrachten. Ga actief op pad met een route-, opdracht- en scorekaart.  En maak jouw expeditie tot een avontuur om nooit meer te vergeten!

Jouw eigen Wilde bijen expeditie?

Wil je ook een Wilde bijen expeditie op jouw locatie? Lees meer en bekijk de mogelijkheden in de brochure over de Wilde Bijenexpeditie op de website van Bee Foundation of neem contact op met info [at] bee-foundation.nl. 

De allereerste Wilde bijen expeditie van Bee Foundation

Bee Foundation ontwikkelde de eerste Wilde bijen expeditie speciaal voor de Floriade in 2022. In ons interview met Sonne Copijn van Bee Foundation, in 2022, vertelde zij onder andere over deze expeditie. Lees het interview nog eens terug op onze website.

Wil je een idee krijgen van de expeditie? Bekijk dan de korte video Utopia en het mysterie van de wilde bij via Vimeo. Deze video is gemaakt op de Floriade. Inmiddels vliegt de expeditie uit naar verschillende plekken in Nederland. Zo kunnen steeds meer kinderen en volwassenen bijleren en bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen en andere bestuivers.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bee Foundation.