Bijeninitiatieven

Steeds meer overheden, bedrijven en ook particulieren zijn bezig met bijeninitiatieven. Wil je samenwerken met andere partners? Of wil jij je met jouw organisatie ook inzetten voor bestuivers? En zoek je inspiratie?  Bekijk de bekende initiatieven in een bijeninitiatievenfilter en op een interactieve kaart. Of lees de praktijkverhalen van de partners.

Beeld: ©Herman Zonderland

Bijeninitiatievenfilter

Met het bijeninitiatievenfilter biedt de Nationale Bijenstrategie een overzicht van alle bekende initiatieven voor bestuivers in Nederland. In deze database, op de website Bestuivers.nl, vind je projecten voor bijen bij jou in de buurt. Het filter is een initiatief van onze partner Nederland Zoemt en ontwikkeld door onze partner Naturalis Biodiversity Center. Nederland Zoemt, Landschappen NL, Bestuivers.nl, Nederland Zoemt en de Nationale Bijenstrategie verzamelden de verschillende initiatieven.

Zie je interessante initiatieven waar je meer over wilt weten of waarmee je wilt samenwerken? Laat het ons weten

Beeld: ©Kennisimpuls Bestuivers en WUR

Interactieve kaart

De verschillende initiatieven voor bestuivers zijn ook weergegeven in een interactieve kaart van Nederland. 

Onderzoeksprogramma Kennisimpuls Bestuivers en Wageningen Environmental Research (WEnR) werkten samen aan deze interactieve kaart. En LandschappenNL verzamelde een deel van de data vanuit het vanuit het project Nederland Zoemt. Naturalis Biodiversity Centerontwikkelde de interactieve kaart.

Open de volledige interactieve kaart in een nieuw venster.
 

Gavin van Boekel en Raoul van Acker in de bedrijfstuin bij een insectenhotel voor bijen
Beeld: ©Marc Blommaert
Gavin van Boekel, CFO en Raoul van Acker, ecoloog van Heijmans, in de bedrijfstuin voor hun bijenhotel 'de Bijmans ONE'

Onze partner Bouwbedrijf Heijmans over hun bijeninitiatief: 'Zorg dat ook goede partners meedoen. Dit kunnen collega’s zijn of externe partners. En laat je niet van je doel afbrengen. Niet voor de public relations, niet voor het geld en niet omdat het makkelijker is.'